تــمــدن هـــنـــر؛ مجری تخصصی تبلیغات محیطی

تمدن هنر؛ مجری تخصصی تبلیغات محیطی

ساخت سازه های فلزی عرشه پل، پله برقی، سازه های تبلیغاتی

سازه فلزی چیست؟

ساخت سازه‌های فلزی مانند ساخت پل عابر پیاده چگونه انجام می گیرد؟ سازه فلزی چیست؟ برای پاسخ به این پرسش ابتدای امر توضیحی در خصوص چیستی سازه فلزی داده می‌شود سپس به ساخت سازه‌های فلزی پاسخ خواهیم داد. سازه فلزی به سازه ای گفته می‌شود که بیشترین بخش مواد تشکیل دهنده و مصالح آن از فلز و فولاد باشد.

امروزه فولاد و فلز یکی از پر کاربرد ترین مصالحی هستند که در انواع ساخت و ساز در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرند. اسکلت فلزی نیز نام دیگری است که معمولا سازه های فلزی را با آن می شناسند و در ستون و تیر ها مورد استفاده قرار می گیرند.

ساخت سازه‌های فلزی به وسیله جوشکاری و پیچ و مهره این مصالح فلزی به یکدیگر متصل می شوند. این مصالح با اتصال به هم توانایی تحمل و نگهداری سقف و دیوار و کف سازه ها را خواهند داشت.

شکل ستون ها اغلب به صورت مربع، مستطیل، دایره ای، T شکل و L شکل ساخته می شوند. تیر ها نیز اغلب به صورت خرپا، هیپ، تیرچه، شاه تیر و تیرهای ترکیبی ساخته می شوند. مواردی که بیان شد اغلب در کارخانه های مقاطع فولادی موجود هستند و این کارخانه ها تولید مواردی که بیان شد را در لیست خود دارند.

تقسیم بندی سازه های فولادی:

  • سازه فلزی و فولادی قابی
  • سازه فلزی و فولادی پوسته ای
  • سازه فلزی و فولادی معلق
  • سازه فلزی و فولادی خرپایی

سازه فلزی چیست؟​

سازه فلزی و فولادی قابی

برای ساخت سازه‌های فلزی از این نوع سازه که به صورت ستون، تیر و یا به صورت گیردار به یکدیگر متصل می شوند از پروفیل های فولادی و فلزی بهره گرفته می شود. کاربرد ساخت سازه‌های فلزی با این نوع سازه در ساخت پل ها و ساختمان های بلند و یا صنعتی است.

ساخت سازه‌های فلزی به دلیل ویژگی های خاص خود بهترین انتخاب برای این نوع از سازه ها است. سازه قابی به دلیل تحمل نیروهای افقی و عمودی بهترین گزینه برای سازه هایی است که در آن ها استحکام ساختمان و سازه فلزی در اولویت قرار می گیرد به همین خاطر در مهندسی زلزله اولین انتخاب است. به دلیل شکل قرار گرفتن آن استحکام سازه را تضمین می کند.

ساخت سازه های فلزی با شکل قابی در کارخانه ها و با نظارت بسیاری انجام می گیرد، اگر بخواهیم به معایب این نوع سازه اشاره کنیم باید عدم مقاومت آن در برابر حرارت و آتش را بیان نماییم. البته با پیشرفت علم ساخت و ساز و معماری، پلیمر های ضد آتش بر روی این نوع سازه ها کشیده می شود که این عیب را نیز به خوبی برطرف می کند.

سازه فلزی و فولادی پوسته ای

ساخت سازه‌های فلزی پوسته ای با کمک ورق های فولادی پوسته یا پوشش فلزی بر روی سازه انجام می گیرد. از مزایای ساخت سازه‌های فلزی می توان به پوشش دهی مساحت های بسیار زیاد اشاره نمود. ساخت سازه‌های فلزی ظاهر زیبا و جذابی دارد همچنین وزن این سازه نیز نسبت به دیگر سازه های فلزی بسیار کم است که این ویژگی نیز یکی دیگر از مزایای ساخت سازه‌های فلزی فولادی پیوسته است.

سازه فلزی و فولادی معلق

این سازه دارای ویژگی های بسیاری است یکی از بارزترین ویژگی هایی که می توان نام بر این است که از این  سازه فلزی در ساخت پل های معلق، خط های لوله، سقف پارکینگ و … می توان استفاده نمود. این سازه شباهت زیادی به سازه قابی دارد تنها تفاوت وجود کابل کششی برای سازه معلق است. این سازه اجزای بسیاری دارد که می تواند به بهترین شکل ممکن بارهای خیلی سنگین را تحمل نماید. برای ساخت پل های طولانی از این سازه استفاده می شود.