تــمــدن هـــنـــر؛ مجری تخصصی تبلیغات محیطی

تمدن هنر؛ مجری تخصصی تبلیغات محیطی

برنامه ریزی رسانه

رسانه چیست؟

برنامه‌ریزی رسانه چیست؟ انتخاب رسانه مناسب به چه صورت میسر میشود؟ مانیتورینگ رسانه در تبلیغات چیست؟ برای رسیدن به پاسخ هر یک از این پرسش ها ابتدا باید بدانیم که رسانه چیست؟ رسانه به طور کلی ابزار یا کانالی ارتباطی بوده که به وسیله آن پیامی از فرستنده به گیرنده منتقل می شود. البته این تعریف ابتدایی و ساده ای از رسانه است و یک تعریف کلی از رسانه به حساب می آید. تعریف رسانه از دید کمپین های تبلیغاتی این بوده که رسانه تبلیغاتی یک نوع ابزار برای انتقال پیام فروش و شعار کسب و کار و بازاریابی برای مخاطبان بازار هدف است. رسانه ها به صورت کلی به سه دسته عمده تقسیم می شود :

۱- رسانه ادراکی و حسی : این نوع رسانه مرتبط به زمان و مکان است.

۲- رسانه های فنی : این رسانه ها شامل روزنامه ها، تلویزیون و اینترنت است.

۳- رسانه های شناختی : خط و موسیقی، عکس ها و تصاویر و زبان ها.

رسانه های تبلیغاتی

برنامه‌ریزی رسانه چیست؟

برنامه‌ریزی رسانه به مجموعه ای از تصمیماتی که در خصوص رساندن پیام و هدف تبلیغات به مخاطب گرفته می‌شود و تبلیغات بر اساس این تصمیمات شکل می‌گیرد را برنامه‌ریزی رسانه می‌گویند.

به بیان دقیق تر برنامه‌ریزی رسانه چگونگی رساندن پیام تبلیغات به خریداران و مصرف کنندگان محصول و خدمات یک کسب و کار را پیش بینی می‌کند که با تصمیم گیری های متفاوت شکل می‌گیرد این تصمیم ها ممکن است چندین بار در طول اجرا تغییر و یا اصلاح گردند که در نهایت راهنما و الگویی برای انتخاب رسانه برای تبلیغات است.

برای شروع این فرایند یعنی رسیدن به جذب مخاطب باید برای هر رسانه استراتژی مخصوص و مشخصی تدوین شود. بعد از مشخص شدن اهداف و استراتژی ها است که برنامه ریزی رسانه ای یا (Media plan) شکل می‌گیرد. برای شناخت برنامه ریزی رسانه ای ابتدا باید با چند اصطلاح آشنا شوید که در ادامه به تعریف برخی از این اصطلاحات می پردازیم.

رسانه های تبلیغاتی

رسانه‌ها

هدف رسانه یا مدیا انتقال پیام به مخاطبان است. این برنامه ها شامل رسانه های سمعی و بصری می شوند که در این رسانه ها و برنامه ها تبلیغات ارائه می‌گردد. برای مثال بیلبورد یک رسانه و یا مدیا است که در خیابان نصب می گردد و حامل یک نوع پیام و یا تبلیغ است.

دسترسی به مخاطبان هدف

دسترسی بیانگر این نکته است که مخاطبان هدف تبلیغات ما در یک دوره زمانی مشخصی حداقل یک بار در معرض پیامی که تبلیغ ما داشته قرار گرفته اند.

نرخ و قیمت مخاطبان

این شاخص در تبلیغات به معنی آن است که چه درصدی از مردم امکان دیدن و روبرویی با کمپین های تبلیغاتی شما را دارند.

دیجیتال مارکتینگ

نرخ و قیمت مخاطبان هدف

در علم تبلیغات و برنامه‌ریزی رسانه‌ای نرخ و قیمت مخاطبان هدف به این معنا است که چه درصدی از مخاطبان یک رسانه می توانند مخاطب هدف کمپین تبلیغاتی شما باشند. مزیت این شاخص برای برنامه‌ریزی رسانه‌ای این است که مخاطبانی که در جریان کمپین تبلیغاتی قرار گرفته اند اما مخاطب هدف نبوده اند را شناسایی می کند.

عوامل موثر در برنامه ریزی رسانه ای

ابتدایی ترین قدم در تبلیغات و کمپین های تبلیغاتی یافتن مخاطب برای تبلیغات است. برنامه‌ریزی رسانه به جستجوی مخاطب برای تبلیغات می‌گردد و در پی گسترش راه هایی است که بتواند تبلیغات را برای جستجوی مخاطب هدف گسترش دهد. با این کار برنامه‌ریزی رسانه‌ای می تواند اهداف خود را پایه گذاری کند و پیام خود را به وسیله رسانه های مختلف به اطلاع مخاطبان برساند.

این فرایند یعنی برنامه‌ریزی رسانه‌ای برای هر کمپینی و با هدف جذب مخاطب بیشتر با بررسی روند تبلیغاتی قبلی شروع شده و نسبت به عادت های مخاطبان و مصرف کنندگان به روز می شود. این بررسی در برنامه‌ریزی رسانه‌ای که در هر کمپین صورت می پذیرد باعث تحلیل دقیق تر نیازهای مخاطبان، تعیین اهداف جدید و بررسی دقیق تر رقبا می گردد.